fbpx

Alle Voordelen op een rijtje

Alle voordelen van medicinale cannabis

De Cannabisplant heeft in de harsen die de op de vrouwelijke bloemtoppen voorkomen, werkzame stoffen zitten die wij Phyto-Cannabinoïden noemen. De plant zelf gebruikt deze harsen als natuurlijke bescherming tegen o.a. uv-straling van de zon, ziektes en ongedierte. Deze zogenoemde Phyto-Cannabinoïden hebben het vermogen onbalans in ons eigen Endo-Cannabinoïde systeem te verhelpen. Het Endo-Cannabinoïde systeem wat wij als mens bezitten bevat onder andere de volgende bekende stofjes zoals: adrenaline, serotonine en melatonine. Dit systeem regelt de weerstand en gemoedstoestand van het menselijk lichaam. ‘Endo’ staat voor ‘binnenin het lichaam’ en ‘Phyto’ staat voor ‘plantaardig’. Door allerlei verschillende redenen ontstaan er regelmatig bij mensen onbalans in hun endo-cannabinoïde systeem. Door dit systeem extern aan te vullen met phyto-cannabinoïden kunnen we deze balans op een natuurlijke en effectieve manier herstellen. Je kan als het ware zeggen dat ons lichaam erop gemaakt is deze stoffen makkelijk en effectief op te nemen om hiermee het lichamelijke en geestelijke welzijn weer te herstellen. Als eenmaal de balans hersteld is, is er vaak ook geen behoefte meer vanuit het lichaam om extern phyto-cannabinoïden aan te blijven vullen. Het lichaam heeft als het ware geleerd wat de onbalans veroorzaakte en heeft hierin een aanpassing gemaakt om deze onbalans niet meer te doen ontstaan.

Doordat het lichaam weer in balans gebracht wordt door het gebruik van cannabinoïden kan het bij onderstaande symptomen/ziektes met succes worden ingezet:

Misselijkheid en overgeven
Anorexia en Cachexia
Gilles de la tourette syndroom, Spasmes en andere bewegingsstoornissen
Pijn, chronische pijn.
Glaucoom
Epilepsie
Astma
Afkickverschijnselen en afhankelijkheid van reguliere medicatie en/of drugs
Psychische stoornissen
Hyperactiviteit, ADD, ADHD, PDD NOS en Autisme
Alzheimer
Kanker
Auto-immuunziektes, ontstekingen in het lichaam en allergieën
MS (multiple sclerose)
Hiv/AIDS
Oogstaar
Stress
Posttraumatische stresssyndroom (ptss)
Trauma
Gebrek aan eetlust
Asperger
Borderline
Slaapstoornis
Reuma
Cluster hoofdpijn
Fibromyalgie
Artrose
Rugpijn
Oververmoeidheid
Obesitas
Artritis
Ziekte van Crohn
Diabetes (suikerziekte)
Dementie
Wratten
Huidkanker
Alcoholisme
Migraine
Longkanker

Dit is een korte samenstelling van een aantal klachten, ziektes en symptomen die met cannabis te verlichten en/of te genezen zijn. In het geheel omvat het ongeveer tussen de 3000 en 5000 verschillende ziektebeelden.

Doordat het lichaam weer in balans gebracht wordt door het gebruik van cannabinoïden kan het bij veel symptomen/ziektes met succes worden ingezet